ICT-kumppanilla on suora vaikutus yrityksen tuottavuuteen

Leipomoyritys Vöyrinpoika Oy:n ja kahvilayritys Vöyrinpoika Café Oy:n toimitusjohtaja ja yrittäjä Anders Bondén kertoo, että yhteistyö Entian kanssa on sujunut mutkattomasti.

Entia IT toimittaa molempiin yrityksiin varmistuspalvelut, tuen ja ylläpidon sekä JNT-Cloudberryn. Cloubberry on pilvivaihdepalvelu, jolla kootaan samaan järjestelmään kaikki viestintä, esimerkiksi puhelut.

– Kassajärjestelmien, etäyhteyksien ja puhelinjärjestelmien toimivuus on meille erityisen tärkeää, koska meillä on leipomoita ja kahviloita kuudessa eri toimipisteessä. Toimipisteet ovat päivittäin yhteydessä toisiinsa, Bondén sanoo.

Kassajärjestelmien toimivuus takaa sujuvan myynnin

Bondénin mukaan ICT-kumppanilla on suuri merkitys siihen, että yritys tekee tuottavaa työtä. Kun järjestelmät ovat kunnossa ja laitteet toimivat keskenään, työhön ei tule keskeytyksiä.

– Esimerkiksi kassajärjestelmämme toimivuus mahdollistaa sujuvan myyntityön ja asiakaspalvelun. Jos ongelmia tulee, saamme avun nopeasti, eikä myyntiin tule tappioita.

Hyvä esimerkki Entian nopeasta toiminnasta on eräs tapaninpäivä. Juuri ennen kahvilan avaamista huomattiin, että kassajärjestelmä ei toimi. Bondén soitti Entialle. 20 minuutin kuluttua ongelma oli korjattu ja kahvila saatiin avattua normaaliin tapaan.

– On hyvä, että ICT-kumppani on paikallinen toimija, sillä jos asioita ei saada korjattua etäyhteyden avulla, he pääsevät nopeasti paikalle. Entia tuntee järjestelmämme, joten he ymmärtävät heti, mistä on kysymys ja saavat ongelman äkkiä korjattua.

Entialla on aina aikaa asiakkaalle

Entian Jukka Ketolalla ja Ronnie Ollilalla on vuosikymmenten kokemus erilaisista ICT-järjestelmistä. Bondénin mukaan tästä on hyötyä erityisesti silloin, kun yrityksessä on käytössä vanhempaa teknologiaa.

– Leipomossamme on kauan käytössä ollut DOS-pohjainen järjestelmä, joka on vuorenvarma systeemi. Entian ammattitaidon ansiosta olemme voineet pitää järjestelmän, sillä he ovat osanneet integroida sen uudempiin tietokoneisiin ja ohjelmistoihin.

Bondén arvostaa sitä, että Entia osaa selittää tietotekniikan termit maanläheisesti ja ymmärrettävästi. Hänen mielestään Ketolan ja Ollilan kanssa on mukava toimia muutenkin.

– Jukalla ja Ronniella on aina aikaa asiakkaalle.

Leipomoyritys Vöyrinpoika Oy on perustettu vuonna 1962. Vöyrin leipomon lisäksi yritykseen kuuluvat Vöyrinpoika Vaasa (Prisman leipomo, paistopiste ja kahvila) sekä Sandbergs Bageri Uudessakaarlepyyssä. Vuonna 2018 yrityksellä oli 2,1 milj. € liikevaihto.

Kahvilayritys Vöyrinpoika Café Oy:hyn kuuluvat Vaasassa kahvila Görans Rewell Centerissä, BAKERY&cafe Tammipihassa ja Vöyrinpoika café Espen kauppakeskus Espenissä. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2018 vajaa miljoona €.