Peter Ståhlberg Wasalinelta: ”Saamme tehokasta tukea vuorokauden ympäri”

Matkustajalaiva Wasa Express liikennöi joka päivä Merenkurkun yli Vaasan ja Uumajan välillä. Laivaan mahtuu noin 915 matkustajaa, mutta myös paljon ajoneuvoja. Wasa Express kuuluu Wasaline-varustamon alaisuuteen.

Vuodesta 2014 lähtien Entia on tehnyt varustamolle IT-kehitystyötä. Vuosien saatossa varustamolle on toimitettu laitteistoa, palvelinratkaisuja, datayhteyksiä ja puhelinjärjestelmiä, ja fokus on ollut sekä Wasa Expressissä että terminaaleissa. Sen lisäksi Entia on huolehtinut varustamon IT-konsultoinnista, eli Entia tekee niitä tehtäviä, joita IT-johtaja tavallisesti tekisi asiakasyrityksessä. Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg arvostaa konsultaatiota.

–  Kun teemme yhteistyötä Entian kanssa, meidän ei tarvitse palkata IT-henkilöstöä. Se on kustannustehokasta, koska saamme tehokasta tukea vuorokauden ympäri. Kun aloitimme yhteistyön, tavoitteenamme oli hankkia sellainen alan toimija, joka voisi tehdä työtä epämukavinakin aikoina – jopa yöllä.

Entia on osa Wasalinen perhettä

Ståhlberg tuumii, että Entia on aina läsnä, sillä on IT-alan vaatimat taidot, ja se osoittaa mielenkiintoa Wasalinen toimintaa kohtaan. Entia myös käyttää aina selkokieltä kommunikoidessaan varustamon kanssa.

–  Se on tärkeää, sillä silloin tiedämme, mitä ratkaisuja meidän tulee tehdä. Entia tietää aina, mitä me tarvitsemme.

Ståhlbergin mukaan tunne rehellisyydestä ja ammattitaitoisuudesta sai Wasalinen turvautumaan Entiaan. Tunne osoittautui oikeaksi, sillä Entian ja Wasalinen välille on kehittynyt jatkuva ja monivuotinen yhteistyö. Nykyään Ståhlberg pitää Entiaa osana varustamoa.

–  Entia pitää aina lupauksensa ja pysyy aikataulussa. Nykyään Ronnie Ollila on kuin yksi perheenjäsen täällä Wasalinella. Hän on rehellinen ja auttaa niin myötä- kuin vastamäessä, Ståhlberg sanoo.

Entian toimitusjohtaja Ronnie Ollila on samaa mieltä, että luotettavuus on tärkeää.

–  Uskon, että alusta asti heille osoittamamme luotettavuus on syy siihen, miten onnistuimme luomaan yhteistyön Peterin kanssa, Ollila sanoo.

Kaikki yhdeltä ja samalta toimittajalta

Nykyään Wasalinella on hyvä ja nykyaikainen kokonaisvaltainen IT-järjestelmä. Entian Wasalinelle toimittamien ratkaisujen ja yhteyksien ohella he ovat myös koordinoineet työtä ulkopuolisille järjestelmätoimittajille.

–  Entialla ollaan perillä varausjärjestelmästämme, vaikka he eivät itse olekaan toimittaneet järjestelmää. He ovat matkan varrella hankkineet asiantuntemusta alalta, Ståhlberg sanoo.

Ollila kertoo, että heidän tavoitteenaan on ollut antaa Wasalinelle kaikki yhden ja saman toimittajan kautta.

Me tarjoamme kaiken. Jos emme itse voi toimittaa jotain, otamme selvää vaihtoehdoista. Wasalinella on puhelinnumero, johon he tietävät voivansa soittaa ja josta saa apua. Haluamme, että he saavat meiltä kokonaisvaltaisen ratkaisun.

Kokonaisuus on myös Ståhlbergin mukaan tärkeä elementti jatkuvalle yhteistyölle.

–  On mahdoton ajatus, että käyttäisimme useita muita toimittajia. Nyt meillä on yksi, joka hoitaa kaiken. Suosittelen lämpimästi Entiaa yhteistyökumppaniksi. Se on joustavaa, ja kaikki todellakin toimii.