ICT-partnern har en direkt inverkan på företagets produktivitet

Den verkställande direktören och entreprenören för bageriföretaget Vöråpojken Ab och kaféföretaget Vöråpojken Café Ab Anders Bondén berättar att samarbetet med Entia har gått smidigt.

Entia IT förser båda företagen med säkerhetskopieringstjänster, IT-stöd och underhåll samt JNT-Cloudberry. Cloudberry är en växeltjänst i JNT-molnet som samlar all kommunikation i samma system, till exempel telefonsamtalen.

– Vi har bagerier och kaféer på sex olika platser, därför är det oerhört viktigt för oss att ha fungerande kassasystem, fjärranslutningar och telefonsystem. Verksamhetsställena kommunicerar med varandra dagligen, säger Bondén.

Ett fungerande kassasystem garanterar en smidig försäljning

Enligt Bondén har ICT-partnern en stor betydelse för att företaget ska göra ett produktivt arbete. Om systemen är i ordning och de olika enheterna fungerar tillsammans blir det inga avbrott i arbetet.

– Till exempel så möjliggör funktionaliteten i vårt kassasystem en smidig försäljning och kundservice. Om det uppstår problem får vi snabbt hjälp och då blir det inga förluster i försäljningen.

Ett bra exempel på Entias snabba åtgärder var en annandag jul. Strax innan kaféet skulle öppna märkte de att kassasystemet inte fungerade. Bondén ringde till Entia och efter 20 minuter var problemet löst och kaféet kunde öppnas som vanligt.

– Det är bra att ICT-partnern är en lokal operatör, för om saker och ting inte går att fixa via fjärranslutning så är de snabbt på plats. Entia känner till vårt system så de förstår direkt vad det är fråga om och kan åtgärda problemet genast.

Entia har alltid tid för kunden

Jukka Ketola och Ronnie Ollila från Entia har årtionden av erfarenhet om olika ICT-system. Enligt Bondén är detta en fördel i synnerhet när ett företag använder äldre teknik.

– I vårt bageri har vi länge använt ett DOS-baserat system som är väldigt pålitligt. Tack vare Entias kompetens fick vi behålla systemet, eftersom de kunde integrera det i nyare datorer och program.

Bondén uppskattar att Entia kan förklara datatekniska termer på ett jordnära och förståeligt sätt. Han tycker överlag att det är trevligt att samarbeta med Ketola och Ollila.

– Jukka och Ronnie har alltid tid för kunden.

Bageriföretaget Vöråpojken Ab är grundat 1962. Förutom Vörå bageri tillhör Vöråpojken Vasa (Prismas bageri och kafé) samt Sandbergs Bageri i Nykarleby till företaget. År 2018 hade företaget en omsättning på 2,1 milj. €.

Inom Vasa hör kaféet Görans i Rewell Center, BAKERY&cafe i Ekgården och Vöråpojken café Espen i köpcentret Espen till kaféföretaget Vöråpojken Café Ab. År 2018 hade företaget en omsättning på omkring en miljon €.